VCA_KlusteamMOOI-Laak_Joris en SerferaazVeilig, gezond en energiezuinig wonen met Klus Team Mooi Laak
Op dinsdag 27 januari vond de officiĂ«le start plaats van het Klus Team MOOI Laak. Dit gebeurde in aanwezigheid van zo’n 100 bewoners en geĂŻnteresseerden en wethouder Joris Wijsmuller van Wonen en Duurzaamheid.

Het Klus Team MOOI Laak, onderdeel van Vadercentrum Adam, wil bewoners van Laak die daar zelf toe niet in staat zijn helpen met eenvoudige klussen in en rond het huis. Daarnaast zal het Klus Team workshops organiseren over o.a.:
– Brandpreventie
– Inbraakpreventie
– Energiebesparing
– Klusjes in huis
– Gezondheid in huis
– VvE, rechten en plichten

Deze workshops komen tot stand in samenwerking met andere organisaties zoals brandweer, politie, energieadviseurs en de VvE-balie.

Brandveiligheid
Wethouder Joris Wijsmuller die het officiĂ«le startsein gaf, reikte deze avond de eerste certificaten ‘brandveiligheid’ uit aan tien cursisten. Wijsmuller, zelf van oorsprong timmerman en slotenmaker, juicht het initiatief van harte toe. Ook de brandweer sprak haar waardering uit en ziet in het Klus Team een belangrijke partner om de brandveiligheid in Laakse woningen te vergroten.

In de komende weken gaat het Klus Team MOOI Laak alvast aan de gang met brandpreventie door bewoners actief te informeren over rookmelders en deze op te hangen bij mensen die dit zelf niet kunnen. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u terecht op onze website www.vadercentrumadam.nl of loop een keer het Vadercentrum aan het Jonckbloetplein binnen.

Klus Team

Foto’s gemaakt door een van de vrijwilligers, Mohamed Nabil