Over Grote barbecue op het Jonckbloetplein

De één spreekt over De Barbecue, de ander over Het Feest, maar ze bedoelen hetzelfde.

Op woensdag 21 juni waren ruim 50 vrijwilligers druk doende om de traditioneel feestelijke barbecue voor te bereiden. In de keuken werd koortsachtig gewerkt, de barbecues werden voorbereid en het weer was fantastisch. De leiding was in handen van Fred Zuiderwijk.

Het eten was heerlijk, de vier mannen van de Urban Fun Band en Joy en Yaryia zorgden voor de muzikale omlijsting en er werd zonder enige wanklank gezongen en gedanst. De wijkagent kan rapporteren dat hij 1000 feestende wijkbewoners op zijn spreekuur had. Mensen van de brandweer kozen het Jonckbloetplein die middag als hun basis. Zo nu en dan moesten ze even uitrukken, maar konden terugkomen om een vorkje mee te prikken en een drankje te doen. De ambulancedienst kwamen gezellig aanwippen en zag dat het goed was. Het feest was ook voor de medewerkers.
Handhaving kwam binnen en mocht constateren dat er niets te handhaven viel, dus sloeg iedereen dan maar lekker aan het smullen en feesten. Kinderen mengden zich tussen de dansende volwassenen of gingen naar het speciaal voor hen opgebouwde springkussen om de hoek. 

Dank aan alle vrijwilligers die op de één of andere manier ervoor hebben gezorgd dat het ook dit jaar weer een succes werd. De mensen van de gemeente die onze straten zo netjes mogelijk houden hadden de volgende ochtend niets te doen. Het Jonckbloetplein was door vrijwilligers schoon opgeleverd.

https://www.denhaagfm.nl/dhfm/4730618/duizend-barbecueliefhebbers-komen-naar-vadercentrum-in-laak-beter-dan-dit-kan-het-niet