Over Benefiet Actie voor Turkije en Syrië

Heftig geschrokken waren we allemaal door de ramp van de aardbevingen die Turkije en Syrië hebben getroffen. Het leed van de bewoners van de betreffende provincies is niet te bevatten. Spontaan ontstond het idee voor een benefiet actie. Woensdagavond 15 februari was het zover. We aten een sobere maar smakelijke maaltijd. Deelnemers werden opgeroepen hun verhalen te delen. 
Naar elkaar luisteren, troosten en er gewoon voor de ander te zijn, in woord en gebaar.
Tijdens de maaltijd, welke weer op voortreffelijke wijze was bereid door de vrijwilligers, waren er gedichten te horen, persoonlijke verhalen, werd een Soera voorgedragen en een gebed uitgesproken.Zeer indrukwekkend was de minuut stilte die er werd gehouden ter nagedachtenis aan hen die ons ontvallen zijn. De bezoekers van het Vadercentrum hebben in eerste instantie € 3.500,- bijeengebracht en overgemaakt naar de landelijke actie van Giro 555. De inzameling gaat nog onverminderd door.
Hasan Sahin bracht een doek en verf mee waar iedereen (in zijn eigen taal) een boodschap op kon schilderen. Het resultaat was een groot schilderij met in vele talen bemoedigende teksten. Dit doek heeft inmiddels een prominente plek in het Vadercentrum gekregen.