In memoriam Anita Schwab

Anita Schwab is ons ontvallen. Die voorvechtster voor de zorg aan mensen van alle gezindten. Met een speciaal oog voor kinderen. Zij is niet meer onder ons.

Omdat vrouwen naar haar idee niet alleen zijn geschapen om het huishouden te doen en kinderen te voeden en te kleden, richtte de opbouwwerker Anita Schwab in de negentiger jaren het Moedercentrum De Koffiepot aan het Cromvlietplein op. Voor haar was dat nog niet genoeg. Ook de mannen moesten worden geactiveerd en in de ontwikkelingen meegaan. Het Vadercentrum aan het Jonckbloetplein werd geopend en later uitgebreid met de Weggeefwinkel. Na de moeders en de vaders richtte Anita zich via Stichting Leergeld op de kinderen. Of het nu om vrouwen, mannen of kinderen ging, voor Anita Schwab ging het altijd om alle mensen. Iedereen!

Anita is er niet meer, maar haar zaadje om iedereen een prettig leven te gunnen is geplant. Aan ons om het gewas te laten groeien en bloeien, zodat onze stad Den Haag haar nalatenschap mag blijven oogsten. Het Vadercentrum wenst haar onafscheidelijke echtgenoot René veel sterkte, houdt Anita in gedachte en gaat door op de weg die haar voor ogen stond.