Nacht van de Vluchteling

De vaders uit Laak van Vandercentrum ADAM verzorgen altijd jaarlijks, tijdens de Nacht van de Vluchteling, de allerlaatste rustpost op de route.

Van zaterdag 18 op zondag 19 juni was er in verschillende steden een marathonloop in het kader van de Nacht van de Vluchteling. Een grote groep vrijwilligers van het Vadercentrum bemande het laatste  rustpunt in Voorburg om de lopers een beker muntthee, koffie, een koekje of iets anders aan te bieden. Dat gebaar werd alom op prijs gesteld. Er klonk veel applaus voor de deelnemers en de vrijwilligers van het Vadercentrum deden daar flink aan mee. Ook applaus oogstte het prachtige geldbedrag dat bij elkaar werd gelopen. Onze bijdrage was bescheiden, maar wij deden het met hart en ziel.

Tijdens deze nacht lopen de deelnemers een 40KM route rond en door Den Haag om zoveel mogelijk geld op te halen voor acute noodhulp en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. De vaders verzamelden om 4 uur in de nacht in Laak om gezamenlijk naar de laatste rustpost te gaan om alles voor te bereiden. Dit jaar was dit bij museum Hofwijck in Voorburg. Het Vadercentrum zorgde dat alle deelnemers wat te drinken en een versnapering kregen om hun kracht te geven voor het laatste stukje tot de eindstreep op de Grote Markt.