Wijk BBQ Laak bij Vadercentrum Jonckbloetplein

Weer een geslaagd feest voor en met de buurtbewoners

Op woensdag 22 juni 2022 organiseerden de vrijwilligers van het Vadercentrum een uitgebreide wijkbarbecue op het Jonckbloetplein. De leukste, gezelligste en lekkerste barbecue van het land. Pal voor het centrum stonden voor meer dan 1000 mensen de barbecues en de statafels, picknicktafels en de tenten klaar. Ook was er een podium en zo waren de verwachtingen hoog gespannen. 
Allereerst viel de kwaliteit van de organisatie op. De Buurtvaders in herkenbare gele hesjes zorgden voor de orde. Want er kwamen veel mensen op de barbecue af maar er was slechts toegang voor de gasten die zich van te voren hadden ingeschreven. Een dj liet sfeermakende muziek horen en vanaf een uur of drie werden de barbecues langzaamaan opgewarmd. De eerste bezoekers vulden het feestterrein en de vrijwilligers waren druk in de weer met de voorbereidingen.De kinderen werden met allerlei spelletjes zoet gehouden. De eerste optredens op het podium zorgden voor het nodige entertainment en rond vijf uur begon de stroom bezoekers aan te zwellen. Perfecte controle met behulp van nummertjes was er verantwoordelijk voor dat er een keurige rij kwam te staan voor het afhalen van saté, groenteburger, hamburger en kippenpoot of kippenvleugel en veel gezonde salades. Eten genoeg en in alle mogelijke smaken. Dus voor iedereen een ware traktatie, die dankbaar werd genuttigd onder het genot van de muziek die van het podium klonk. En vanzelfsprekend ontmoette iedereen elkaar tijdens het eten aan de tafels en oude bekenden maakten nieuwe bekenden. Het doel was bereikt: samen zijn en samen het contact intensiveren.
Dat de wethouder en de burgemeester langs kwamen, dat onze dominee het feest aan elkaar praatte, dat het bestuur van het Vadercentrum vertegenwoordigd was, allemaal bijna te mooi om waar te zijn. Maar veel belangrijker was de aanwezigheid van de vele wijkbewoners, die er tot negen uur een geweldig feest van maakten. Laak heeft weer heel veel om (samen!) over te praten. Ook na afloop zag je de kracht van het Vadercentrum. Toen pakten de vrijwilligers meteen de schoonmaak op. Tafels en stoelen weg, podium afgebroken, alles vegen en rond half elf zag het Jonckbloetplein er uit alsof er niks was gebeurd. Maar de herinnering van de mensen was levend en wel: een grandioze barbecue had, na zoveel jaren coronapauze, een onuitwisbare indruk achter gelaten. Dankzij alle vrijwilligers van het Vadercentrum, de ware helden van de 22ste juni 2022.
O ja, en nog iets: de EHBO, voor alle veiligheid aanwezig, heeft een pleistertje geplakt en een zalfje gesmeerd, maar grote ongelukken zijn dankzij de fijne en lieve gasten uitgebleven.
Nog even terugkijken?